theweddingplannersinternational.nl

“Dromen worden een beetje werkelijkheid – het verhaal van Bart & Els [PART ONE] “

“Dromen worden een beetje werkelijkheid – het verhaal van Bart & Els [PART ONE] “

Lieke Biesemans is aspirant wedding planner, getrouwd en moeder van twee. Haar zus Katrien trouwt op 16 augustus 2014 en Lieke is volop voor haar aan de slag. Lieke reisde de wereld rond, maar ze voelt zich meest thuis in haar Belgenland. Haar carrière in de internationale en Belgische politiek zei ze vaarwel en ze schreef zich in voor onze weddingplanner opleiding. Wat graag ging ze in op onze vraag om u allen mee te nemen in haar verhaal. Haar waarom, het hoe en wat, dat ook. Haar verhalen als Aspirant WeddingPlanner.

Dromen worden een beetje werkelijkheid – het verhaal van Bart & Els [PART ONE]

Het is een eind na middernacht en de woonkamer is muisstil, buiten is het donker en koud. Poes Stella is mijn gebrainstorm inmiddels hartgrondig beu en zeurt non-stop om toch buiten gelaten te worden. Dus wend ik me in deze tweede blog nogmaals tot u, want ik wil iets met u delen…

Mijn droom is werkelijkheid aan het worden (zie blog 1). Ik ben een prachtig koppel tegen het lijf gelopen. Ze heten Bart & Els en ze houden me wakker op de best mogelijke manier. Bart & Els houden een trouw 2-daagse midden augustus. Aan mij de eer en het genoegen om hun liefdesverhaal te schrijven, hun ceremonie te verzorgen, hun ja-woord te begeleiden, een intieme kapel in te richten, een hoofdrol uit te dokteren voor hun zoontje Lean en andere bijzondere mensen, een draaiboek in mekaar te steken...  Samengevat: ik heb hun vertrouwen gekregen als ceremoniespreker –en planner.

Een gevoel van trots en blijdschap maakt zich van mij meester en daar is geen slaappil tegen opgewassen. Mijn hoofd stroom over van ideeën, alles om het bijzondere moment en mijn aandeel daarin onvergetelijk te maken.

Toegegeven, toen Bart me begin januari aan de schoolpoort toevertrouwde dat hij en Els gingen trouwen, ging er een (spaar)lampje branden. Echter, de OWPN kick-off moest nog van start gaan en ik vond het nieuwe jaar nog wel erg jong om mijn nachtrust op te geven voor wilde dromen. Drie dagen na mijn terugkomst van de kick-off, stond ik evenwel aan dezelfde schoolpoort. Met de adrenaline van vier dagen Nieuwegein nog zichtbaar op mijn gelaat, gaf Bart me te kennen dat zijn vrouw to-be Els en hijzelf voor een huwelijksceremonie zouden opteren. De vraag in zijn ogen was er eentje van: “maar hoe?”. Hoe werkt dat eigenlijk, waar begin je?

De spaarlamp doofde en de spot flashte aan. Ik zag mijn dochtertje naar me zwaaien. De bel zou elk moment kunnen luiden. En… dus waagde ik de sprong, ik zeg het gewoon dacht ik. In een paar luttele minuten vertelde ik hem over mijn opleiding. In vijf zinnen nam ik hem mee in mijn droom om ceremoniespreker – en weddingplanner te zijn. Dat ik iets nieuws wilde introduceren in de wondere wereld van het ja-woord. En toen ging de bel. Een horde kinderen stroomde naar buiten. Terwijl mijn dochterje haar boekentas in mijn handen drukte, vroeg ik Bart nog om aan Els mijn verhaal over te brengen.

Een week later werd ik uitgenodigd aan de schoolpoort. Door de charmante Els. En zo gebeurde het dat ik me even later aan hun keukentafel bevond. Gewapend met een flesje bubbels ter felicitatie en een lijst met vragen ter opheldering. Attent op wat Daniëlle van der Lee ons had proberen te vertellen over “de klik” – dat die er moet zijn alvorens je dit avontuur samen kunt aangaan.

... Ik was al klaar om te springen bij de aanblik van het psychedelische behangpapier in hun keuken - en de opmerking van Els dat dit Bart z’n keuze was geweest. Ze zei me lachend dat ze vroeger met haar rug naar de muur moest gaan zitten want dat ze anders duizelig werd. Ze voegde eraan toe dat die voorzorgsmaatregel niet langer gold – en dat ze het mooi en gedurfd vond. Bart stond er trots naast te glunderen.  

Ik vond dat tekenend. Daar waar Els als etalagiste en creatieve duizendpoot voor een grote kledingketen elke dag met kleuren speelt en trends uitzet, liet ze Bart de vrije hand in hun keuken. Wat ze eerst niet helemaal begreep begon ze later te waarderen, liefde en vertrouwen sprak boekdelen. Exact twintig jaar zullen Els & Bart samen zijn op hun trouwdag. Hun samenspel die avond, de wens om hun zoontje Lean een hoofdrol te geven tijdens hun huwelijk, het feit dat hun kleurenpalet de Kleine Zeemeermin zou doen jubelen én hun open geest... deden me besluiten dat dit voor mij het ideale koppel was, mensen die ik oprecht graag mocht. Een koppel waarvoor ik het vuur uit mijn sloffen wilde lopen, “de klik” was daar.

Een paar dagen later stak er een grote witte enveloppe in mijn brievenbus. Ik zuchtte. Kent u het moment waarop u met gebogen hoofd zo een grote enveloppe openrukt terwijl u snel berekent hoeveel geld u nog op uw rekeni...”. Ik stopte even met ademen. Bekeek aandachtig het wit blad papier met handgeschreven tekst en coole prenten. Ik zag drie handtekeningen: Bart, Els en Lean. Hun letterlijke boodschap (gedicht) ga ik voor mezelf houden. Als ik u ooit mag verwelkomen in mijn huis, beloof ik u mee te nemen naar mijn bureau. Waar hun brief aan mij ingekaderd hangt.

Hiha. Mijn armen gingen de lucht in en ik walste al billenkletsend door mijn gang. Ik kreeg hun ja-woord én de opdracht om hun huwelijksceremonie te leiden, in te kleuren, aan te kleden en ervoor te zorgen dat zij van niets wakker hoeven te liggen. Een droom die werkelijkheid wordt, voor ons alledrie. Schrijven over mensen, voor mensen met mensen.

Samen bezochten we de intieme kapel waar de ceremonie zal plaatsvinden voor een zestigtal gasten. Ik nam ze bij de “praktische” hand.  Hoe de originele stoelen best te plaatsen, hoe is de akoestiek wanneer we luid praten (lees: roepen), we beklommen het balkon waar de videograaf, fotograaf en muzikanten zullen plaatsnemen (lees: high heels zijn niet altijd praktisch), mat breedtes en hoogtes op (lees: hoeveel mm gaan er in een cm), nam honderden foto’s (lees: gevecht tussen kikker –en vogelperspectief) ... en was opgetogen dat we de dag  konden afsluiten met een leuke brainstorm over het wie, wat, waar en hoe. Het waarom is immers duidelijk: 20 jaar liefde, vele mijlpalen als duo en een kanjer van een kleine jongen.

U begrijpt, ik heb geen zin om te slapen, ik wil schrijven. Schrijven over wat ik van Bart & Els heb gehoord en heb gelezen in hun antwoorden op mijn vragenlijst. Zoeken wil ik naar Pom-poms in hun kleurenpalet. Gretig laat ik zaken bouwen om te gebruiken tijdens de ceremonie (want ze stemden er mee in om verrast te worden!). Bekijk ik welke bloemen lokaal voorradig zijn in augustus en herlees ik mijn notities ... Hun verhaal houdt me bezig. ’s Morgens bij het tandenpoetsen. Wanneer ik aan het lopen ben. Wanneer ik behangpapier aan het verwijderen ben in mijn (toekomstig) bureau. En ’s nachts, met of zonder uw gezelschap. De poes laat ik inmiddels maar buiten.  

Soms is de werkelijkheid een droom, een droom die voor Bart, Els en mijzelf uitkomt.

[GEEUW] Ik ben moe. U mag uw ogen openen. Zeg me gerust wat u ervan vond. U was een aardig gezelschap. Volgende keer bied ik u beslist koffie aan. Nu nog even verder dromen. Tot gauw.

LIEKE !

PS Kent u nog een leuk bruidspaar dat een pen, hoofd en hart zoekt voor hun unieke huwelijksceremonie? Stagekoppels om samen mee te dromen? – stuur gerust door naar Lieke.biesemans@gmail.com

 

Nationale Weddingplannerdag 2014

De Nationale Weddingplannerdag was ook deze editie weer een groot succes! Hét event voor jullie als weddingplanners om kennis te maken met de crème de la crème van de trouwwereld. Zonder jullie enthousiasme, open houding en stralende gezichten hadden we met z’n allen niet zo’n geweldige dag gehad. Wij zijn jullie daar ontzettend dankbaar voor! Wij hopen dat deze dag veel indruk op jullie heeft gemaakt. Daarom beschrijven we het programma graag nog een keer zodat jullie eenvoudig alle artiesten en leveranciers terug kunnen vinden:
 
Ontvangst
Om 09.30 uur werden alle weddingplanners hartelijk ontvangen bij het Swinging.nl Music Center. Het eerste wat opviel was de mintgroene truck van de Donutfabriek. Iedereen kon heerlijk genieten van de koffie, thee en mini donuts die zij serveerden. Nadat iedereen was gearriveerd, zijn we met de bus van Willy’s Trouwauto’s vertrokken naar Diergaarde Blijdorp.
 
Ochtendprogramma
In Diergaarde Blijdorp liepen we eerst allemaal door de prachtige Haaientunnel waar we konden genieten van prachtige zeedieren. Daarna kwamen we in de Haaienzaal in die prachtig gestyled was door White Weddings. Nadat Steven Fontein van Blijdorp ons welkom heette, namen we plaats in de Haaienzaal. De Jukeboxboys sprongen omhoog en verrasten iedereen met hun geweldige a- capella zang. Vervolgens kwam het bruidspaar richting het altaar gelopen, gekleed in prachtige kleding van de Honeymoonshop en van Weddings bruidsmode. Bijzonder Ambtenaar van de Burgelijke Stand Marijke Plas maakte er geen saaie ceremonie, maar eentje met  een bijzonder en persoonlijk verhaal van!
 
Na de ceremonie gingen we met elkaar in twee treintjes van Blijdorp op naar de volgende ruimte. Toen wij in Amazonica aankwamen, was het bruidspaar al foto’s aan het maken met prachtige vlinders om hen heen. Daarna gingen we, weer per treintje, naar de Oewanja Lodge. Zodra we de zaal binnen liepen konden we alweer genieten van de Jukeboxboys. Vervolgens ging het bruidspaar de prachtige taart van Sugarlips Cakes aansnijden. Na een korte presentatie van Blijdorp en de Honeymoonshop vertrokken we naar de Chinese tuin.
 
Middagprogramma
Toen wij de dierentuin uitliepen, stond de bus weer klaar om ons naar de Piet Smitkade te brengen. Vanaf de Piet Smitkade zagen wij hem allemaal al liggen: de Grace Kelly. Wij werden hartelijk ontvangen door Constant Geerlings en verrast door het prachtige schip. Meteen konden wij genieten van de heerlijke muziek van Lace. Op het schip werd ons een heerlijke lunch aangeboden door Constant in Beweging. Nadat iedereen lekker gegeten had, gingen we naar het lounge gedeelte op het schip. Hier hadden we een informatief en interactief onderdeel met een leuke quiz. Na deze quiz had één groep een heerlijke fles bubbels en paaseieren gewonnen. Vervolgens was er ook nog een individuele prijs te winnen, wat de prijs inhield was echter nog een verrassing! Na dit interactieve onderdeel kregen we nog een lekkere borrel van de Grace Kelly en werden we nogmaals muzikaal vermaakt door Lace. Rond 16.45 uur was het tijd om aan te meren bij de volgende locatie.
 
Avondprogramma
Na een stukje gelopen te hebben werden we in Pompgebouw de Esch hartelijk ontvangen door PEC catering. De prachtige styling, verzorgd door Julia Duncan van  Funk It Up Styling, was iets wat alle weddingplanners al snel opviel. Kort daarna werd de prijs voor de winnaar van de quiz bekend gemaakt. Zij kreeg namelijk een 3D beeldje van zichzelf, gemaakt door 3DeMe! Alle weddingplanners konden kijken hoe ze gescand werd, terwijl 3DeMe alles vertelde over het proces. Ondertussen werden we verwend met heerlijke bubbels en amuses verzorgd door PEC catering. Na een uurtje borrelen was het tijd voor een heerlijk 3-gangen-walking-diner. Ondertussen konden we genieten van de muziek van Sandrine en Faisal. Onszelf vervelen hoefden we ook niet! We konden de live kok van PEC catering bewonderen en daarnaast vermaakte Robin Matrix ons met zijn geweldige tafelgoochelen. Ook was daar nog Ferdinand Schönberger van Feest in Verve, bekend bij vele weddingplanners. Hij legde dit moment vast op een prachtig schilderij.
 
Afterparty
Nadat iedereen heerlijk gegeten had, stond de bus weer klaar om ons naar de afterparty te brengen. Bij binnenkomst kon iedereen meteen lekker gaan dansen op de heerlijke muziek van The Charts! Ondertussen genieten van een cocktailtje van Shake ’n Swing en vervolgens een gekke foto maken in het Fotohokje! Daarnaast natuurlijk nog genieten van de heerlijke macarons, cupcakes en cakepops van Sugarlips Cakes. Heel leuk was het dat jullie allemaal een berichtje hebben achtergelaten op het gastendoek van Trouwenz. Rond half 10 werden we allemaal verrast door een pittige act van Gloss Entertainment. Zij hadden namelijk een Bachelorette Box voor ons in petto! Hierna werden de Social Media prijzen uitgereikt, drie super toffe Best Boxes door Loes van Beek. Vervolgens met zijn alle de dag herbeleven door de prachtige samedayedit van Film Your Wedding! Daarmee was de zesde editie van de Nationale Weddingplannerdag helaas ook al weer voorbij.
Toen we onze jassen gingen pakken werden we verrast dat deze ineens op een prachtige hanger van Ter Attentie zaten, gepersonaliseerd met onze eigen naam! Aan de hangers zat ook nog een geweldige goodiebag – die we, laten we eerlijk zijn, meteen in de auto al uit gingen pakken – vol met leuke producten. We liepen het pand uit en werden nog een keer verrast, dit keer namelijk door een heerlijke late night snack van the one and only Hans Worst!
 
Heel de dag zijn er foto’s gemaakt door Ilona Hartensveld.  Deze prachtige dag is een initiatief van Swinging,nl, the next step in Entertainment & Events.